Datum 15/5

Pris:120 / 220 kr

Södertälje stadshus

Insläpp kl.20.30 - Ingen åldersgräns

[eventdetails id=345724802485]
Slagsmålsklubben bildades för nästan tio år sedan och namnet är en fri översättning av titeln till den amerikanska filmen Fight Club. De driver det egna skivbolaget Djur and Mir. SMK grundades av Joakim Nybom, Joni Mälkki och Björn Anders Nilsson när de en dag skulle repa med det gemensamma punkbandet The Solbrillers. Den fjärde medlemmen, och tillika sångare i bandet, dök aldrig upp och för att förströ sig prövade de övriga att koppla in Jonis gamla leksaks-synth i en gitarrförstärkare. Det distade lofi-soundet som sedan strömmade ur den föll pojkarna så pass mycket i smaken att de genast färdigställde bandets första låt, K K K K K Come On.

Köp och lyssna
Köp din musik på CDON
Lyssna på Spotify

Slagsmålsklubben har tillsammans med 50 Hertz och Häxor och Porr gjort en remix av Björks låt Army of Me som finns med på en skiva med samma namn. Låten blev i deras händer ”Army of Djur”.

Den 11 april 2007 släpptes deras tredje album, Boss For Leader (denna gång av skivbolagsjätten EMI, istället för Djur and Mir). Skivan nådde #3 på listan över de mest sålda albumen i Sverige den månaden. Oroliga anhängare av bandet protesterade på SMK:s fanclubs forum, och hävdade att mainstreamsatsningen kunde innebära en tillströmning av ”Billy Talent-lyssnande nallebjörnsfreaks” och ”playaheadsemos” som bara ”lyssnar på SMK för att de tror att SMK är så jävla indiealternativt”. Frej Larsson har dock sagt i intervjuer att SMK inte kommer förändras i och med den bredare skivdistributionen och tillagt att deras nya turnéledare ”kan dra åt helvete, det är vi som bestämmer”.

Den 15 maj kommer Slagsmålsklubben för första gången någonsin till Södertälje för en spelning på Klubb Molto!


Publicerad 9 Mar, 10 • Alla spelningar, Tidigare spelningar

Tags: , , , , , , , ,

Kreativitet är framtidens vapen

↓ Upptäck mer av Molto ↓