Musikhjälpen


 

Berättarministeriet J-town Park Hotel Länstidningen

Tack också till

Sven Hagströmer, Robert Weil, Dilsa Demirbag-Sten, Boel Godner, Elof Hansjons, Ewa Lofvar Konradsson, 02:53, Sofia Lacik, Oskar Helgason, Leo Vincentsen, Tina Hedman, Andreas Ericson, Mikaela Hurme, Karin Hansson, Malcolm Fallenius och alla funktionärer på Molto samt alla skådespelare inom Södertälje teateramatörer.Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett Public serviceformat från Holland som har funnits i 6 år. Alla länder som är med samlar innan jul in pengar för en gemensam sak. Vi i Sverige var med första gången 2008.

I Sverige är det ett samarbete mellan SR, SVT och Radiohjälpen och går ut på att engagera lyssnare/tittare att bli givare.

Tanken bakom Musikhjälpen

Grundidén är att publiken betalar för att önska en låt, att förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över.

Hur går det till?

Tre programledare bor i ett glashus på ett torg. De får inte äta fast föda och de har ingen möjlighet att lämna glashuset och gå på stan och köpa julklappar. Däremot skall de sända dygnet runt – i sex dygn.

Förutom att önska musik går det också att skänka pengar genom ett flertal andra insamlingsaktiviteter i och omkring glashuset och runt om i Sverige. Programledarna kommer att gästas av kända och okända personer som dyker upp i glashuset olika tider på dygnet. Vissa för att spela musik, andra för att visa sitt stöd på annat sätt.

Läs mer på Musikhjälpens hemsida

Twittrande

Kreativitet är framtidens vapen

↓ Upptäck mer av Molto ↓