" class="otherbutton">

Datum 14/02

Pris:80 kronor

Södertälje stadshus

Insläpp kl.19.30 - Ingen åldersgräns

[eventdetails id=118442450482]
Johnossis signum har alltid varit rak, smart och välkomponerad rock tillsammans med deras högexplosiva liveframträdanden – baserat på endast akustisk gitarr och trummor. I höst ger sig bandet ut på en turné som sträcker sig från Sundsvall i norr till Malmö i söder. I bagaget finns ett bejublat album och senaste Trackshiten, allsångsfavoriten “18 Karat Gold”.

Köp och lyssna
Köp din musik på CDON
Lyssna på Spotify

Johnossi är en framgångssaga i duoform. John Engelbert och Oskar Bonde blev Sveriges indieälsklingar redan 2004, året innan debuten släpptes. De turnerade med band som The Soundtrack of Our Lives och Silverbullit. 2006 släpptes debuten på nytt, ommixad och med några extra spår. Albumet rosades av kritiker och präntade fast Johnossi på musikkartan för gott. Singeln ”Man Must Dance” blev en publikfavorit.

Nu, efter två bejublade fullängdare och hundratals spelningar, är de utan tvekan något av det bästa Sverige har att erbjuda på livescenerna.

Andra albumet ”All They Ever Wanted” släpptes i våras. Bandet är just nu aktuellt med singeln “18 Karat Gold” som spelas flitigt på radiostationer runt om i landet och som låg högst upp på Trackslistans. Johnossi har även med låten “Execution song” i spelet NHL 09 för Xbox 360.

Den 14 februari står Johnossi på klubb Moltos scen i Södertälje! Inte för att vara självkära, men vilken bokning! Årets grupp i Södertälje!

Sagt om albumet ”All They Ever Wanted”:

“Med bara trummor och gitarr och en idéhunger som gnager hål i högtalarmembranen larmar sig svenska duon Johnossi genom 10 omedelbara klassiker.” Café (5/5 Månadens album)

”Det är dödsföraktande festmusik från en Cadillac som låter som den står kvar och gasar i garaget snarare än kör ut på gatan. (…) Och för första gången på väldig länge blir jag genuint nyfiken på att se ett svenskt rockband live.” DI Weekend (4/5)

Sagt om Johnossi liveshow:

Johnossi – Hultsfreds diamanter. John Engelbert lyckas vrida ännu fler och ännu mäktigare ljud ur sin akustiska gitarr och de förstärkare och pedaler den är kopplad till. Oskar Bonde är sedan som John förlängda ryggmärg och han vet exakt hur rytmerna ska pumpas fram för att gitarren och trummorna ska hamna i helig symbios. Svenska Dagbladet (5/6 från Hultsfredsfestivalen).

Johnossi fick priset Årets grupp på P3 Guldgalan 2009!

www.johnossi.com

[flickr-gallery mode="photoset" photoset="72157613812156398"]


Publicerad 14 Jul, 08 • Alla spelningar, Tidigare spelningar

Tags: , , ,

Kreativitet är framtidens vapen

↓ Upptäck mer av Molto ↓