" class="otherbutton">

Datum 24/1

Pris:50 kronor

Södertälje stadshus

Insläpp kl.19.30 - Ingen åldersgräns

[eventdetails id=43008118403]
Med tre albums, två eps och en tv-karriär i bagaget kommer Ison & Fille för första gången till Södertälje. Hösten 2002 släpptes kritikerrosade debutalbumet ”Vår Sida Av Stan”. Där låtar som “Fukka ur” och “Vi glider” spelades högt på dansgolv och radiostationer över hela vårt avlånga land.

Köp och lyssna
Köp din musik på CDON
Lyssna på Spotify

Uppföljaren ”Ison & Fille” (2004) upp en ny sida av duon. Visst fanns humorn kvar från första plattan, men skivan introducerade också mer personligt textskrivande och en allvarsammare ton. Albumet Grammis-nominerades och belönades med fina priser som P3 Guld och Manifest. Singeln ”Haffa” blev en hit och Ison & Fille etablerade sig som en av landets främsta hiphop-akter.

Två år senare, 2006: Ison & Fille är nu en bra bit in i karriären och de vet precis vad de sysslar med. Med övertygande självförtroende och pondus rappar de båda målmedvetet i refrängen till ”Fokuserad” : ”Jag har ögonen på mitt pris, jag är så fokuserad, måste haffa mitt flis, alltid hungrig efter mera, planera våra kliv, sanera upp våra liv, göra allt som man kan på så lite tid”.

Fram till idag har de hunnit med att testa olika yrken, bland annat skådespelaryrket där de har varit inblandade i två väldigt populära serier. Deras skådespelardebut kom 2007 med SVT:s miniserie Leende guldbruna ögon där de spelar två rappare vid namnen Carlos och Mike. Fille spelar Lilla Al Fadji i TV-serien Lilla Al-Fadji & Co. Som har vissa kopplingar till gamla hedliga Telge. Då den delvis utspelar sig i Södertälje.

Ison & Fille står på Moltos scen den 24 januari!


Publicerad 23 Jan, 08 • Alla spelningar, Tidigare spelningar

Tags: , , ,

Kreativitet är framtidens vapen

↓ Upptäck mer av Molto ↓