Datum 16/10

Pris:140 / 240 kr

Södertälje stadshus

Insläpp kl.21.00 - Ingen åldersgräns

[eventdetails id=122802264438765]
Vad gör man då det är dags att följa upp en oväntad succédebut? Om man heter Johan T Karlsson och släpper skivor under namnet Familjen, så köper man finare prylar, skaffar en studio och fortsätter ungefär som vanligt. Nya singeln ”När planeterna stannat” tar vid där debutskivan ”Det snurrar i min skalle” slutade. Samtidigt har det hänt massvis.

Det var 2003, långt innan Familjen var påtänkt, som Johan T Karlsson började spela in det som kom att bli en av 2007-års mest oväntade svenska skivsuccéer. Till sin hjälp hade han en vanlig laptop, ett par hörlurar och en skitmixer för en tusing. Det var combatinspelningar som bland annat ägde rum i Malmö, Hässleholm och hemma hos en ungersk familj i Solna.

Köp och lyssna
Köp din musik på CDON
Lyssna på Spotify

Efter en nedtonad ep året innan släppte Familjen debutskivan ”Det snurrar i min skalle” 2007. På den trängdes influenser från den då nyfranska dansvågen med Johans förkärlek till house- och acidscenen från brytpunkten 1989-1990. Det var skitigt, skruvat och helt sanslöst dansant. Vägledd av Johan Söderbergs video blev titelspåret ”Det snurrar i min skalle” en seglivad hit, som erövrade dansgolv efter dansgolv tills hela Sverige gick loss på avväpnande skånehouse.

Spelningen den 16 oktober kommer helt enkelt att äga!


Biljettpriset är 140 kr för ungdomar upp till 25. Övriga betalar 240 kr.


Publicerad 1 Sep, 10 • Alla spelningar, Tidigare spelningar

Tags: , , , , , , , , ,

Kreativitet är framtidens vapen

↓ Upptäck mer av Molto ↓