På lördag spelar Oskar Linnros inför ett snart slutsålt Trombon. Nu när vi pratar med honom inför konserten är han hemma och lyssnar på krautrock (experimentell, delvis elektronisk musik från Tyskland).

Tjena! Hur är läget?
- Bra tack! Är hemma och vilar upp min hesa röst och spelar gitarr.

Hur känns det att komma till Södertälje på lördag? Har du varit här förut?
- Klart jag har varit i Södertälje! Tom Tits var man ju på jämt som barn, det var skoj minns jag. Södertälje liknar på många sätt Sumpan där jag kommer ifrån, vilket gör det hela lite extra mäktigt.

Vilka förväntningar har du på spelningen på Klubb Molto?
- Jag har förstått att trycket på biljetter varit stort, så jag har nog lika stora förväntningar som publiken, om inte större.

Vad har du på gång härnäst efter din turné? Kommer du att släppa fler skivor?
- Jag kommer turnera i princip hela 2011, så det finns aldrig något härnäst! Men efter alla galor nu i januari kommer jag förhoppningsvis ha en ny studio där jag kan förkovra mig. Det ser jag fram emot. Självklart kommer jag göra fler skivor, det är vad jag lever för.

Du har sagt att du växte upp med svensk musik av Peter LeMarc och att det funnits ett tomrum efter liknande artister, hur känns det att nu bli jämförd med honom och artister som Orup och Mauro Scocco?
– Jag växte upp med hiphop, men smyglyssnade på just LeMarc, ingen av de andra. Mina referenser ligger väldigt långt därifrån. När jag i början av året talade om ett tomrum menade jag att väldigt få moderna svensksjungande artister fått lika stort utrymme som de herrarna hade på 90-talet. Och den platsen kanske jag tagit i år.

Hur har din vardag förändrats sedan Vilja bli släpptes?
– Inte mycket, bara ytligt i så fall. Jag har inte haft en ”vardag” på många år, oavsett om jag varit nergrävd med Maggio-skivan, min egen eller turnerat med Snook eller Maskinen. Men det är som roligast nu, naturligtvis. Det här är min överlägset största kommersiella framgång hittills.

Har du blivit som dom från stan?
- Jag tycker fortfarande att en Coca-Cola ska kosta fem spänn och komma från Polen för att smaka rätt…

Södertälje och Sumpan liknar varandra på flera sätt, vi tänker på låten Ack, Sundbyberg, tycker du det är viktigt att bejaka vart man kommer ifrån?
- Det gör de verkligen! Jag kan inte säga att det är viktigt för alla att bejaka sitt ursprung, för vissa kan det nog vara tvärtom. Men för mig har det varit viktigt. Jag vill att mina barn ska växa upp i förorten.

Vad vill du hälsa till alla de som ska komma på spelningen?

- Puss.

Vi ses på lördag!

Text: Moa Quist
Foto: Oskar Omne / Rockfoto


Publicerad 16 Nov, 10 • Alla Artiklar, Featured, Intervjuer

Tags: , , , , , , , , ,

Kreativitet är framtidens vapen

↓ Upptäck mer av Molto ↓